2021-07-21 07:03:43• hírek • Erdélysport.hu/MTI

Megszenvedett Gibraltáron a Kolozsvári CFR, két gólos előnyben a Ferencváros

Foto: facebook.com/cfr1907
Foto: facebook.com/cfr1907

Kedd este megszervezték a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzéseit, számunkra pedig a Kolozsvári CFR és a Ferencváros mérkőzései lehetnek érdekesek.

A vártnál jóval nehezebben ugyan, de nyerni tudott a gibraltári Lincoln Red Imps otthonában a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén, így a román bajnok némileg nyugodtan várhatja az egy hét múlva sorra kerülő hazai visszavágót.

Meglehetősen mostoha és szokatlan körülmények fogadták az erdélyieket a mindössze 5000 fős Victoria Stadionban: a tengerpart közelségére jellemző erős szél és műfű. Mindez láthatóan kedvezett a lelkes amatőröknek, akik a kezdettől fogva igyekeztek nyomást gyakorolni a vendégekre, bizony nem teljesen eredménytelenül. Giedrius Arlauskis egyszer még bravúrral meg tudta akadályozni a hazai gólszerzést, a szünet előtti pillanatokban azonban már a litván is tehetetlen volt – egy háromszögezés után a spanyol Marco Rosa juttatta előnyhöz a Lincoln Red Imps csapatát.

Marius Sumudica vezetőedző nem hitt a szemének és a sajtóértesülések szerint alaposan kikelt magából a szünetben. A jelek szerint fel is rázta játékosait, akik negyed óra elteltével már fordítottak is. Az 52. percben Rúnar Sigurjohnsson beadását Gabriel Debeljuh bólintotta a hálóba, majd hat perccel később a horvát elcsípte Bernardo Lopes csapnivaló hazaadását és megszerezte önmaga és csapata második gólját.

Cseppet sem volt ugyan meggyőző a Kolozsvári CFR – kispadján a 18 éves Hindrich Ottóval -, de nyerni tudott Gibraltáron, így egy lépésre került a csoportkörtől. Na, nem a Bajnokok Ligája csoportkörétől, hanem a Konferencia Ligáétól. Legrosszabb esetben ugyanis oda már biztosan bejut, ha kiejti a Lincoln Red Impset. A „vasutas” azonban a BL-be vágyik, az odavezető út következő állomása pedig a pozsonyi Slovan és a svájci Young Boys párharcának győztese lehet.

Egy magyarral a kezdőben kétgólos előnyben a Ferencváros

A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén.

Ebben a kiírásban egyértelműen a legjobb első félidejét játszotta a tavaly csoportkörös Ferencváros és már a tizedik percben kis híján megszerezte a vezetést, de Uzuni lövése a keresztlécen csattant. Az előző körben a koszovói FC Prishtina elleni visszavágón triplázó albán támadónak a 25. percben már összejött a gól, ekkor Ryan Mmaee gyönyörű passzát értékesítette.

A házigazdák uralták az összecsapást, és a tavalyi selejtezőkön is villogó Nguen Tokmac látványos lövésével megduplázták előnyüket.

A fordulást követően is a magyar bajnokcsapat futballozott fölényben, de a nagy helyzetek ezúttal – egy Mmaee-fejest leszámítva – elmaradtak. A vendégek a kapura nem jelentettek komoly veszélyt, ráadásul a 91. percben még nehezebb helyzetbe kerülhettek volna a továbbjutás szempontjából, hiszen egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a Ferencváros, de Uzuni lövését védte a kapus.

A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, akkor a harmadik fordulóban a cseh bajnok Slavia Prahával találkoznak, és biztossá válik, hogy a főtáblán szerepelnek majd az egyik nemzetközi kupában.

Foto: MTI

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: